به گزارش طبنا (خبرگزاری سلامت) از دیلیمیل، محققان در بررسیهای روی کودکان ۱۱ تا ۱۵ ساله، به این نتیجه رسیدند که مصرف خوراکیها و نوشیدنیهای شیرین، کودکان را به سمت رفتارهای پرخطر، متمایل میکند. چنانچه کودکان از شیرینی و نوشیدنیهای انرژیزا زیاد استفاده کنند، سه و نیم برابر از کودکان دیگر، دست به رفتارهای زورگویانه میزنند و بیش از دو برابر از کودکان دیگر، وارد دعوا و نزاع میشوند و ۹۵ درصد بیشتر به سراغ نوشیدنیهای الکلی میروند. در ضمن نوشیدنیهای انرژیزا، بسیار بیشتر از شیرینی و شکلات، مضر هستند. زیرا این نوشیدنیها، علاوه بر شکر، حاوی کافئین هم هستند.
این تحقیق روی 137 هزار و 284 گودک ۱۱ تا ۱۵ ساله از سراسر اروپا و کانادا انجام شد و در آن محققان به بررسی ارتباط مقدار مصرف شکر با رفتارهای خشن، استفاده از سیگار و نوشیدن الکل پرداختند. بنابر راهنماییهای سازمان جهانی بهداشت، کودکان بالاتر از ۱۱ سال، نباید روزانه بیش از ۳۰ گرم شکر افزوده مصرف کنند. در حالی که برخی از نوشیدنیها مانند کوکاکولا، بهتنهایی بیش از ۳۵ گرم شکر دارند. حتی کودکان کوچکتر- چهار تا ۶ ساله- باید روزانه کمتر از ۱۹ گرم شکر مصرف کنند.
بنابر بررسیهای فوق مشخص میشود، میتوان بر اساس عادتهای تغذیهای کودکان، رفتار آینده آنها را پیشبینی کرد. کودکانی که شکر زیاد مصرف میکنند، دردسرساز شده و مشکلات عاطفی بسیاری در نوجوانی خود خواهند داشت.
به گزارش طبنا، خوراکیهای شیرین، نهتنها موجب خرابی دندانها و اضاف هوزن در کودکان و احتمال ابتلای آنها به دیابت نوع ۲ و خطر بیماریهای قلبی و سرطان میشود، بلکه از آنها انسانهایی پردردسر و خشن میسازد. بنابراین باید مصرف شکر در آنها را کنترل کرد.
مترجم: نادیا زکالوند
نظر شما